طبق جوِّ مدارس،اگر دوست پسر یا دختر نداشته باشی،اُمُل محسوب می‌شوی!"
نوشته شده توسط : وحید
وی افزود: نزدیك شدن دختر و پسر در غرب با تعادل همراه است اما در این جا غرایز تشدید می‌شود و چون پاسخگویی نمی‌شود، مسائلی همچون بی‌توجهی به تكالیف معمول، موفق نبودن در تحصیل و نوعی سرگردانی به وجود می‌آید و در این بین به میزان زیادی وقت نابود می‌شود و باعث عقب‌افتادگی پسران در تحصیل نسبت به دختران می‌شود به گونه‌ای كه 60 درصد دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، دختران هستند.

وی ادامه داد: تحصیل‌كرده بودن خانم‌ها و وجود پسران با سواد پایین، توازن زناشویی را از بین می‌برد.

استاد دانشكده روانشناسی دانشگاه تهران گفت: سوالی كه در این میان به وجود می‌آید این است كه "آیا ما می‌توانیم چنین روابطی را كه در غرب وجود دارد، در ایران هم داشته باشیم؟". در حالی كه تنها كشوری هستیم كه مذهب شیعه به ما اجازه چنین كاری را می‌دهد و در واقع با ازدواج موقت راه آن را هموار ساخته است اما ما در این مورد با موانع اجتماعی بسیاری روبه‌رو هستیم و جامعه ما پذیرای این مساله نیست.

دكتر احمدی اظهار داشت: دوستی‌هایی كه در غرب وجود دارد، مقطعی است و فرد در یك زمان تنها با یك نفر دوست است و در آخر با یكی از آن‌ها ازدواج می‌كند اما این مورد را در ایران نمی‌توان پیاده كرد چرا كه فضاسازی صورت نگرفته است حتی كسانی هم كه فكر می‌كنند زمانه عوض شده است باید بدانند كه این مساله در جامعه ما امكان‌پذیر نیست.

وی دوستی‌های ساده بین دختران و پسران را پلی به سوی دره‌ای عمیق خواند و مدعی شد: متاسفانه در بعضی كلینیك‌های مشاوره، توصیه‌های بیمارگونه ارائه می‌شود كه مثلا با یك پسر دوستی آغاز كنید یا حتی به برخی برای ارضای نیاز جنسی‌شان توصیه استمناء می‌كنند كه توصیه‌های بسیار خطرناكی است.

احمدی اضافه كرد: توصیه‌ها باید از متن جامعه بیرون بیاید و توصیه دوستی بین دختر و پسر نباید انجام شود؛ در خصوص دوستی‌های پنهان میان دختر و پسر باید به دو نكته توجه شود، یكی علت‌های این كشش در دوستی‌های دختران و پسران و دیگری توجیهاتی كه این افراد می‌كنند.

وی تاثیر سریال‌های غربی و غریزه جنسی را از عوامل مربوط به این كشش‌ها دانست و ادامه داد: فشار اجتماعی یكی از مهم‌ترین عواملی است كه در مدارس به خصوص دخترانه صورت می‌گیرد؛ در مدارس جوی به وجود آمده است كه اگر دوست پسر یا دوست دختر نداشته باشی، عقب‌مانده و اُمُل به حساب می‌آیی.

استاد دانشكده روانشناسی دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: درون هر مدرسه، مدرسه‌ای نامرئی وجود دارد كه مسائل دختران و پسران در آنجا آموزش داده می‌شود. نكته دیگر این است كه بسیاری از مردم درباره نوع و سبك زندگی به حد كافی به تعادل نرسیده‌اند و هر كدام از ما با آشفتگی‌هایی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: در جامعه خیلی وقت‌ها انسان‌ها نمی‌دانند چه‌كار كنند و وقت اضافه‌شان را نابود می‌كنند كه این مورد به همراه به‌هم ریختگی خانواده‌ها یا عوض شدن زمانه، توجیهات نامناسبی برای ارتباط دختر و پسر است.

احمدی بیان شناخت برای ازدواج از طریق دوستی را، توجیه نامناسب دیگری عنوان كرد و گفت: این نوع شناخت چیزی جز سوءبرداشت به همراه ندارد و مشكلی است كه به ازدواج لطمه می‌زند.

استاد دانشكده روانشناسی دانشگاه تهران از توجه جوانان به تحصیل به عنوان راهكار مناسبی نام برد و گفت: باید شرایطی برای علاقه‌مندی جوانان به تحصیل به وجود بیاوریم و عزت نفس آن‌ها را بالا ببریم تا از همین طریق از آسیب‌های اجتماعی دور بمانند.

وی تصریح كرد: باید با دختران و پسران در این زمینه صحبت شود؛ در پسران با برانگیختن غیرت مردانه كه شما مرد هستید و باید مردانه زندگی كنید؛ همچنین در رابطه با مساله خود ارضایی باید به آن‌ها تذكر داد كه تبعات بسیاری دارد، مثلا ناتوانی جنسی كه در مردان 30 درصد است.

دكتر احمدی گفت: ایجاد برنامه‌های مفرح مثل كوهنوردی می‌تواند موثر باشد، همچنین با خانواده‌ها صحبت شود كه بچه‌ها را تنها در منزل نگذارند و حتی در اتاقشان هم به مدت طولانی تنها نمانند.



:: بازدید از این مطلب : 291
|
امتیاز مطلب : 117
|
تعداد امتیازدهندگان : 34
|
مجموع امتیاز : 34
تاریخ انتشار : جمعه 29 بهمن 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: